Kirsten Hjørne, født 1947 på Frederiksberg.

Uddannet grafiker fra Kunsthåndværkerskolen i København 1971 med udmærkelse.

Fra min tidlige barndom har jeg malet og tegnet. Min far var kunstmaleren Holger Dall, og det har naturligvis haft stor betydning at vokse op i et inspirerende kunstnermiljø.

Jeg arbejder med form, farve, lys og skygge i mange materialer – fx olie, acryl, kul oliekridt, akvarel og guace. Jeg bliver inspireret af alt hvad jeg ser og oplever. Jeg bearbejder mine indtryk og oplevelser – gode som dårlige – gennem maleriet. Det er en slags terapi, en måde at leve/overleve på. Jeg føler mig bedst tilpas lige midt i arbejdsprocessen, hvor man glemmer tid og sted, giver slip og lader tingene ske.

Jeg har altid samlet ting ved havet – træ, sten, potteskår, rusten jern m.m. Af de ting laver jeg skulpturer og smykker. Jeg arbejder abstrakt, figurativt, naturalistisk, ofte med udgangspunkt i hurtige skitser lavet på stedet.

At eksperimentere frit med farver og form eller male naturalistiske akvareller er to meget forskellige ting. For mig udelukker det ene ikke det andet – tværtimod. Tingene hænger sammen.

 
30 13 77 84 · mail@gallerihjoerne.dk